Kadın

Mutlu evliliğin 25 altın kuralı

Mutlu evliliğin 25 altın kuralı ile evliliğinizi daha iyi noktalara taşıyabilirsiniz.

Herkes mutlu olmak için evlenip dünya evine girerler. Fakat çoğu zaman mutluluk için karşı taraftan adımlar bekliyoruz. . Mutlu ailelerden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda mutlu evliliğin 25 kuralını sizlerle paylaşıyoruz.

Sevgi insanları birbirine yakınlaştıran bir duygudur. Kırmızı sevgiyi, sarı korkuyu, mavi güveni, siyah ise karanlığı temsil eder. Sevgi ve ümit insanları harekete geçiren iki duygudur. Sevgi kişiye umut etmeyi aşılar. Kişide motivasyon seviyesini arttırır. Cesaretin olmadığı ortamlarda ümitsiz sevgi ortaya çıkar. Sevgi ve ümit insanda bulunan pozitif duygulardır. Acıma sevgi ve üzüntü duygusunun birleşmesi ile ortaya çıkar. Saldırgan kişiliğe sahip kimseler sevdiklerini disiplin altına almak isterler. Erotik sevgiler sonsuz zevkler içerir. Cinsel arzular neslin devamı için gerekli duygulardır. Cinsel arzular insanın bütün yaşamını ele geçirir. Romantik sevgi soyut zevkleri de içine alır.

Sevgiyi Arttırmak İçin Neler Yapılır?

Sevgi de bağlılık aşkı ortaya çıkarır. Kişi sevdiğine şiddetli bir şekilde bağlanır. Onu düşünür ve her daim onu arzular. Aşk tutkuya dönüşürse kişi kendini bu uğurda feda edebilir. İnsanlar her zaman mükemmeli severler. Sevginin artması için insanlar arasında muhabbetin artması gerekir. Aile içinde sevginin artması için aile bireylerinin samimi ve içten olması şarttır. Sevgi karşılık görmezse zamanla söner. Bu yüzden sevgi her daim beslenmelidir. Sevgi duygusu en yoğun çocukluk döneminde yaşanır. Çocuk büyüdükçe sevgisini dağıtmayı öğrenir. Sevgi değerle birleşirse eyleme dönüşür. Sezgiler çoğaldıkça korku azalır. Kısa vadeli sevgiler anlık zevkler içerir. 

İşte Mutlu evliliğin 25 altın kuralı

1. Birbirinizin en iyi arkadaşı olun. Cinsel arkadaşlık önemini kaybetse bile birlikte yapacağınız şeylerden zevk alırsanız mutluluğunuz zarar görmez.

2. Gerekirse evde eşinizin isteğine uygun değişiklikler yapın.

3. Asla paraya göre yaşam sürmeyin.

4. Hiçbir zaman gereksiz tartışmalara girmeyin.

5. Eşiniz eve geldiğinde ona önemli bir konuk gibi davranın.

6. Akşamları fiziksel temasa geçebilecek kadar yakın oturun.

7. Birlikte gülün, birlikte üzülün.

8. Mümkünse banyo yatak odanızda olsun.

9. Kadınların sevilmeye, erkeklerin sayılmaya ihtiyacı olduğunu unutmayın.

10. Ayda bir kez de olsa ikiniz birlikte, baş başa bir şeyler yapın.

11. “Önce ben” demeyin.

12. Kesinlikle çocuk sahibi olun.

13. Sürekli kötü durumları gündeme getirmeyin.

14. Güzel zamanlarınızı hatırlayın.

15. Boşanmak akla gelen ilk seçenek olmasın.

16. Hırslı, azimli olun.

17. Birbirinizi destekleyin ve diğerinin kişisel faaliyetlerini kabul edin.

18. Daha önce sahip olduğunuz en iyi arkadaşınızı unutun, şimdi en iyi dostunuz yani eşiniz var.

19. Mümkünse cinsel hayatınızı ilginç hale getirin.

20. Evliliğinize olumsuz etkisi olan akrabalarınızdan, arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan uzaklaşın.

21. “Lütfen”, “Lütfen”, “Zahmet oldu” gibi sihirli ifadeleri kullanmayı unutmayın.

22. Birbirinizin farklı taraflarına, niteliklerine saygılı bir şekilde ele alın.

23. Kesinlikle bebek doğmadan, ikiniz birlikte seyahate çıkın.

24. Ortak hayalleriniz olsun, olmasını sağlayın.

25. Birbirinizin yaşlanma, olgunlaşma sürecini takip altına alın ve ilgi gösterin.

Bu belirttiğimiz altın gibi değerli mutlu evliliğin 25 kuralı sayesinde ve ALLAHIN izniyle mutlu bir evlilik sizinle olacaktır.

Yararlı Olabilecek Yazılar

Evliliği Kurtarmanın En Etkili Yolları

Evlilik son derece kutsal bir müessesedir. Özellikle günümüzde evliliğe adım atabilmek bu yolda ilerleyebilmek zor bir durumdur. Bu sebeple bir yola çıktığınızda ve bu yol evlilik ile taçlandığın da bu müesseseyi büyük bir özenle korumalısınız. Evlilik elbette ki zor bir konudur. Evlilik içinde sorunlar muhakkak ki olacaktır. Bu yazımızda sizler için evliliğinizi kurtarmanın yollarından bahsedeceğiz.

Evliliğiniz bitme noktasına geldi ise ve bu noktada evliliğinizi kurtarmak istiyor iseniz yapmanız gereken bir takım şeyler bulunmaktadır. Elinizden gelen her şeyi yapmadan evliliğinizden vazgeçmemenizi öneririz.
Evliliğinizi kurtarmak adına ilk olarak sorunu tespit etmeniz gerekmektedir. Evlilikte çıkan çatlaklar, sorunun ana kaynağı ne ise bunun tespiti yapılmalı, ardından bu nokta üzerinde durularak çözüm aranmalıdır. Evliliğinizi kurtarmak adına tek başınıza çırpınmak hiç bir zaman fayda vermez. Bu nedenle eşinizle birlikte bir çözüme ulaşmayı denemelisiniz.

Evliliğinizi kurtarmak adına ilk olarak güzel günleri düşünmeye ve pozitif düşünmeye yeltenmeniz doğru olacaktır. Evliliğe adım atmadan önce ki mutlu zamanlarınızı, evlilik içinde geçirdiğiniz güzel ve keyifli günleri hatırlamak ve o günlere dönmek evliliği kurtarmada yardımcı rol oynayacaktır. Bununla birlikte eşinizle vakit geçirmeye özen göstermelisiniz. Sürekli aynı hayatı yaşamak iki tarafından sıkılmasına sebebiyet verecek ve bu durum sanki evlilikten kaynaklanıyor algısı yaratacaktır.

Bu sebeple eşinizle birlikte güzel bir tatile çıkabilir, bir geziye katılabilir yahut sevdiğiniz bir aktiviteyi birlikte gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede birlikte vakit geçirmek sorunların önünü kesecektir. Birlikte anıların olması, bitmiş bağları kopmuş bir evliliğin yeniden dirilmesinde etkili bir yöntem olacaktır. Bunun yanı sıra evlilik bağlarını koparan sorunların üzerini kapatmaya bunları yok saymaya çalışmayın. Sorunların üzerini kapatmaya çalışmak ilerde daha büyük sorunların patlak vermesine neden olacaktır.

Bunun yerine sorunları çözmek adına eşinizle yüzleşin. Anca şunu belirtmemiz gerekiyor ki, arada sevgi ve saygı bağı kalmamış ise bu aşamada evliliği kurtarmak son derece zordur. Evlilik bağı devam etse dahi iki tarafta bu süreçte sadece yıpranacaktır. Eğer geri dönüşü mümkün olmayan durumlar var ise anlaşarak evliliği sonlandırmak doğru yol olacaktır.

EVLİLİKTE MUTLULUK NASIL SAĞLANIR HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?

Beynin kalbe vurarak şüphesiz bizlere sağladığı en güzel şey olan aşkı taçlandırmak adına partnerlerin birbirlerine söz vermesiyle bir araya gelmelerinin ardından istenen sıcak bir yuvayı sağlamak için her iki tarafında bazı yönlerden feragat etmesi ve uğraşması gerekmektedir.

Çünkü insanlar evliliklerinde mutlu ve huzurlu olduğu müddetçe hayatın zorunlu kıldığı her türlü zorluğun ve engelin üstesinden gelir, böyle bir ailede büyüyen çocuk hayata daha pozitif bakar, düşünmeyi ön plana koyar, bunlara bağlı olarak o aile için dünya daha güzel bir yer halini alır. Bu nedenle evliliklerde yani ailenin temelinde birlik olma kavramı büyük önem taşımaktadır. Peki, bu kadar büyük önemi olan evlilikte mutluluk nasıl sağlanır?

1. Eşler arasındaki kabulleniş olumlu tutulmalı ve güne şükrederek başlanılmalı.
2. Eşler her daim birbirine karşı güler yüzlü olmalı ve emir cümlelerinden kaçınılmalı.
3. İster koca ister hanım rolünde olunsun eşler birbirlerine saygı duymalı ve bu saygılarını her daim sürdürmeli.
4. Eşler birbirlerini değiştirmeye çalışmamalı, birbirlerini kabullenmeli. Tabi bu nokta da bahsedilen kişisel özellikler. Aksi halde bazı kötü davranışlar fark edildiği takdirde eşler birbirlerini uyarmalı.
5. “Bir saattir banyoda, çorabımı bulamıyorum” gibi bir takım küçük şeyler sorun haline getirilmemeli.
6. Gerek dizilerdeki aşırı iyi aşk hikayeleri gerekse okuduğumuz kitaplardaki iyimserlik hepimizin hayallerinin normal insanların üstünde kişilerce süslenmesine neden oluyor. Hal böyle olunca karşımızdaki kişinin hayallerimizdeki gibi hatasız olduğunu kabullenemiyoruz. Dolayısıyla beraber olunan kişi hayallerdekiyle kıyaslanmamalı
7. Eşler sevginin, aktiflik ve üreticilik demek olduğunun farkına varmalı ve evlendikten sonra da önceki gibi farklı şeyler yapmaya devam etmeli. Mesela her akşam evde yemek yerine ayda bir dışarıda romantik bir akşam geçirmeyi tercih etmeli, bowling gibi oyunlar oynamalı…
8. Eşler “ben” düşüncesinden çıkıp “biz düşüncesinde bütünleşmeliler. Çünkü “ben” deyince eşler arasında “hep ben” ile başlayan cümlelerin ardı arkası kesilmez ki bu bencillik arkadaşlıkyi kısa sürede sonlandıracaktır.
9. Evliliğin beraberinde gelen sorumluluklar her iki taraf için de yeni olduğu için eşler bu sorumluluklardan kaçıp tüm o sorumlulukları “erkek işi ya da kadın işi” diyerek tek bir kişinin üstüne bırakmamalı. Yani sorumluluklar paylaşılmalı.
10. Unutulmamalı ki evlilikler yalnızca eşler arasında değil eşlerin aileleri arasında da olur. Bu nedenle aile ve akraba ziyaretlerine önem verilmelidir.

İlgili İlanlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu