İlişkide Kavga Ederken Uzak Durulması Gerekenler
İlişkide Kavga Ederken Uzak Durulması Gerekenler. Her evlilikte ve arkadaşlıkta kavga olmazsa olmazdır. Önemli olan kavga etmek değil, kavga esnasında uzak durmanız durumlar nelerdir bunları bilmenizdir.
Her arkadaşlıkde bazen güzel, mutlu anlar yaşanırken bazen de kötü zamanlar yaşanabilir. Bu kötü günlerin kolay atlatılabilmesi için kavga anında sakınmamız gereken hal ve davranışlar vardır. Eğer tartışma anında yapmamanız gereken , tartışmayı alevlendirecek şeyleri bilmeniz partnerinizin ve sizin kavgayı sonlandırmanız açısından önemlidir. Siz de bu konuda önleminizi almak için tavsiyelerimi mutlaka okumalısınız!
KÜFÜR VE KÖTÜ SÖZLERDEN UZAK DURUN!
Kavga anında ağzımızdan ne çıktığını çoğu zaman kulağımız duymaz. Bu da kavganın uzamasına, tatsızlığın sürmesine neden olur. Bu nedenle kavağa esnasında sakin olmaya çalışmalı, sonradan arkadaşlıkni huzurunu bozacak, partnerinizin aklından çıkmayacak kötü sözler söylememeye çalışmalısınız. Hakaret etmemelisiniz. Bunun için kendinizi kontrol egzersizleri yapabilirsiniz. Sakin kalın ve onu dinleyin, Sorunun temeline beraber odaklanıp çözün. Böylece sorun daha kısa sürede çözülecektir.
ŞİDDETE ASLA BAŞVURMAYIN!
Şiddetin her türlüsü karşınızdaki insanı sizden koparır. Bu hem bireye yapılan bir saldırı olduğu için suçtur. Hem de şiddet uyguladığınız insan bir daha dönmemek üzere sizden gidebilir. Buna asla başvurmamalısınız. Çok sinirli olduğunuz anda derin nefes alın . Biraz yalnız kalmaya çalışın veya o ortamdan acilen uzaklaşın. Bu gibi durumlarda öfkenizi kontrol etme sorununuz varsa bir uzmana danışarak yardım almalısınız.
SORUNLARI GÖRMEZDEN GELMEYİN!
Partnerinizle oturup sorunu irdeleyin ve tam olarak size ve arkadaşlıknize neyin zarar verdiğini bulun. Soruna yönelik çözümler üretin, birbirinizi dinleyip tam olarak ne istediğinizi anlayın. Kavga esnasında bahaneler üretmek sadece tartışmayı alevlendirerek size zarar verir. Bunun yerine bahaneleri bırakıp asıl söylemek istediğiniz şeye odaklanın ve sorunu çözüme kavuşturun.
SORUNLARINIZI İLİŞKİ DIŞINDAKİLERLE PAYLAŞMAYIN!
İlişkinizde kavgaya neden olan her ne ise onu sadece ve sadece partnerinizle çözmelisiniz. İlişkinin dışındaki kişilere bu durumu aktarmak partnerinizin hoşuna gitmeyebilir. Sorunu kendi içinizde beraber çözmelisiniz. Herhangi bir arkadaşla veya akrabayla konuşmak sizin veya partnerinizin dolduruşa gelmesine neden olabilir. Dolayısıyla bu da arkadaşlıknizi çıkmaza sürükleyebilmektedir.
Kavga anında bu gibi şeylerden uzak durmanız tartışmanın sona ermesini ve beraberliğinizdeki sorunları kolayca çözmenizi sağlayacaktır. Kavga esnasında sakinliğinizi koruyamadığınız takdirde öfke kontrol terapileri almanız çok doğru bir karar olacaktır.
İLİŞKİDE AYRILIK SİNYALLERİNİN BELİRTİLERİ
Her insanın korkulu rüyasıdır ayrılık… İlişkilere emek veriyor, alışıyor, kaybetmek istemiyor ve kaybetme korkusuyla saçmaladıkça işlerin sarpa sarmasına engel olamıyoruz. Ama bazen öyle kritik noktalar olur ki çözümü kişiden kişiye değişmekle birlikte ayrılıktan dönülebilir. Fakat çoğu zaman sarpa saran işlerde çiftlerden biri çabalamaktan ziyade ayrılığı bir çözüm olarak görüyor. Peki karşı tarafın ayrılık isteğini o kararını açıklamadan nasıl anlarız? Hadi hep birlikte değerlendirelim.
1) Sürekli olarak size yoğunluğundan yakınıyor, iletişim kurma isteğinizi reddediyorsa: Bu tipten biriyle birlikteyseniz, kelimenin tam anlamıyla yandınız. Bu tür insanlar korkaktır, arkadaşlıkyi bitirip bitirmeme konusunda son derece kararsızdır ve daha vahim bir sebep şu ki sizi elinin altında tutmak istiyordur. Bu ve bunun gibi nedenlerden dolayı arkadaşlığı bitirme kararı alamaz ama sizinle de sıkça görüşmek istemez. Bu tip biriyle birlikteyseniz yapacağınız en iyi şey net olmak, gerekirse ayrılık kararını vererek karşınızdaki insanı bu külfetten kurtarmaktır. Evet, bu onun için külfettir ama emin olun o sizi arada bıraktığı için yorulacağınızdan arkadaşlığı sizin bitirmeniz sizin için oldukça faydalı olacaktır.
2) Mesajlarınıza sürekli olarak geç cevap veriyor, daha önce size ayırdığı vaktini başka insanlara ve aktivitelere ayırıyorsa: Bu tip insanlar adeta ayrılmak istediğini haykırıyor fakat bir önceki tipe benzer şekilde durumu açıklama gecikiyordur. Fakat burada farklı olan şu ki buradaki partner sizi tamamen boş vermiş, inceldiği yerden kopsun mottosunun hafifliğini kendi içinde yaşamıştır. Bu tür sevgili siz aramadığınız sürece aylarca sizi aramaz ve peşinizden gelmez bile. Bu tür kişiye yapılacak en iyi şey ayrılık haberini müjdelerken gayet keyifli bir imaj sergilemektir. (kafasına bir taş yemesini istiyorsanız içiniz kan ağlasa da bunu yapın.)
3) Tarzını değiştiriyor, iyi görünmek için aşırı çaba sarf ediyor ve sizin dış görünüşünüzden tutun da saçınızla oynamanıza kadar ağır eleştiriler yapıyorsa: Geçmiş olsun! Nur topu gibi bir ayrılık sinyaliniz var demektir. Üstelik büyük ihtimal ya yeni birilerini arıyordur ya da çoktan bulmuştur bile. Siz en iyisi mi bu insana nefesinizi tüketmeyin. Tarzınızı değiştirin, cool olun ve ona ne kaybettiğini yeni bir aşka yelken açarak gösterin. Hem unutmayın çivi çiviyi söker.
İlişkide Kavga Nedenleri Nelerdir
İlişkide güzel şeyler olduğu gibi kavga ve tartışma da olması kaçınılmazdır. Hatta biraz da bu tür şeyler arkadaşlıknin tuzu biberidir derler. Fakat bu tartışmalar artık canınızı sıkmaya başladıysa önlem almanın da vakti gelmiş demektir. Şimdi size vereceğim örnekler ve tavsiyeler sayesinde arkadaşlıkde sizin ve partnerinizin yaptığı hataları görüp düzeltme yoluna gidebilirsiniz.
KISKANÇLIK
Çoğu arkadaşlıkde huzursuzluğun en önemli nedeni çiftlerin birbirini kıskanmasıdır. “Seviyoruz ki kıskanıyoruz kardeşim!” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, kıskançlık arkadaşlıkde olmazsa olmazdır fakat dozunu tutturmak lazım. Örneğin sevgiliniz kız ise hemcinsi olan arkadaşları olduğu gibi erkek arkadaşları olması da gayet normaldir. Bunu yadırgamayın. Veya gideceği yerlere ,görüşeceği kişilere müdahale etmeniz onu çileden çıkarmaya yeter de artar bile. Hele ki bir kızın ne giyeceğine karışıyor olmanız kesin bir tartışma nedenidir. Siz onu o olduğu için sevmelisiniz. Birlikte olduğunuz insan yetişkin biriyse zaten nerede ne yapacağını, ne giyeceğini bilen biridir. Dolayısıyla bu kararı ona bırakın ve fazla müdahale etmeyin. Eğer sevgiliniz bir erkekse onun kız arkadaşları olmasını normal olarak karşılamanız gerek . Ayrıca onun nereye gidip, kimlerle görüştüğüne dozunda karışmanız kavga etmenizi önleyecektir.
SAYGI
İlişkide saygı olmazsa olmazdır. Partneriniz duygu, düşünce ve görüşlerine saygılı bir biçimde yaklaşmanız ve onu arkadaşçasına dinlemeniz onun kendisini değerli hissetmesine ve arkadaşlıknin normal seyrinde ilerlemesini aynı zamanda uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. İlişkide bir noktadan sonra çiftler birbirine saygı duymamaya, onu bir birey olarak görmemeye başlar. Bu durum da kavgalara neden olur. O nedenle birbirinizi saygılı bir biçimde dinlemeli ve onu bir birey olarak görmelisiniz.
İLGİSİZLİK
Eğer bir arkadaşlık içerisindeyseniz partneriniz sizden özel bir ilgi ve sevgi bekler. Bunun karşılanmaması sonucunda arkadaşlıkde huzursuzluk ve tartışmalar baş göstermeye başlayabilir. Bu durumu önlemek için parterinizi ilgisiz bırakmamalı, onu sevdiğinizi göstermelisin. Örneğin günün bazı bölümlerini onunla geçirmek, beraber bir şeyler yapmak onun sevgi ve ilgi ihtiyacını karşılayacaktır. Aynı zamanda ona güzel sözler söylemek, sarılmak da onu mutlu etmeye yetecektir. İşte aşık bir insanı mutlu etmek bu kadar kolaydır.
İlişkide Kavga Ederken Uzak Durulması Gerekenler, Ayrılık sinyalleri ve Kavga nedenleri
Benzer Konular
- Erkeklere nasıl hitap edilir
- Kadınların reddedemeyeceği hediyeler
- Kadını kadın yapan özellikleri biliyor musunuz?
- Ütü yapmanın püf noktalarını biliyor musunuz?
- Pürüzsüz cilt için doğal dinlendirici banyoyu denediniz mi?
- Tırnak bozukluklarına doğal çözüm yöntemi
- 45 dakikada ev temizliği
- Dudak boyasının kalıcı olması için tavsiye
- Sevgilisinden ayrılanlar için onu bir haftada unutma yolları
- Mutlu evliliğin 25 altın kuralı
- Erkeklerin Ayrılırken Söylediği Yalanlar
- Erkekleri Kıskandırmanın Yolları
- Erkekleri Soğutan Davranışlar Nelerdir?